marți, 16 ianuarie 2018

INTERNATIONAL COUNTRY of YOGA Arising!

INTERNATIONAL COUNTRY of YOGA
Tara Internationala a YogaiOne now - one humanity - one Earth
One breath - one love - one yoga country

            Buna, numele meu Emanuel, sunt fondatorul Harmony Yoga si as dori sa va invit, pe toti care simtiti aceasta sa dezvoltam impreuna o Tara Internationala a Yogai! Aceasta inspiratie mi-a aparut meditand peste ani si fiind recunoscator de nenumarate ori pentru efectele benefice traite de mine si de cei apropiati in urma practicii Yoga! Si cred ca intr-o Tara Internationala a Yogai adevarurile profunde ne vor uni si mai mult, ne vor ajuta sa trecem peste micile diferente ale diferitelor feluri de a practica Yoga si mai mult decat atat, putem creea un precedent cu anticipatie, spre o lume a spiritualitatii planetare, asa cum poate sa fie si cum va fi de acum inainte, o Tara Internationala a Yogai! Eu cred ca majoritatea yoghinilor din aceasta lume suntem pregatiti sa ne unim virtual in aceasta tara internationala, pentru ca oricum in inima si in spirit suntem deja uniti - si sa daruim lumii actuale exemplul viu al unei Tari Internationale a Yogai, o tara a spiritualitatii si a armoniei!
            Stiu ca este un proiect ce se va intinde pe mai multe generatii, dar vad deja cu multa bucurie cu cat entuziasm primesc aceasta veste majoritatea yoghinilor din toata lumea! Un lucru ce il simtim multi dintre noi este ca aceasta nevoie exista, ca momentul este pregatit si ca va putea dainui multe generatii de acum incolo! In acelasi timp simtim ca nu va trebui sa fie o tara cu o structura asemanatoare oricarei tari teritoriale, adica fara un presedinte, fara politica, fara alegeri, etc. Adica sa nu aiba o structura piramidala, ci o structura asemanatoare unui fagure de miere, in care toti sa fim simpli ambasadori ai Yogai. Aderand la aceasta idee, la acest nou egregor spiritual sa o facem prin acceptarea unitatii in diversitate, prin verificarea in practica si prin impartasire reciproca, libera, a tuturor felurilor, orizonturilor si adevarurilor Yogai Universale si Milenare! Putem sa cream aceasta tara virtuala, internationala, profund spirituala a Yogai! Va fi unul din darurile si semintele noastre oferite umanitatii, planetei Pamant si Universului! Impreuna vom reusi!
           
Scopul:

            Scopul I. Y. C. (International Yoga Country) este de a uni lumea Yogai si de a da lumii un mesaj de pace, armonie si spiritualitate! I. Y. C. va fi o tara deschisa sa promoveze, sa studieze si sa valorifice, sa uneasca prin diversitate, toate felurile de Yoga, de la cele traditionale, la cele contemporane. In acelasi timp isi propune sa verifice si sa aduca noi completari si informatii in acele zone prea putin explicate sau intelese la ora actuala in lumea Yogai contemporane.        Iar aceste concluzii, perfectibile in timp, verificate informational si practic, din cat mai multe surse, atat individual cat si in comun, prin cadrul unei platforme a unei Universitati Yoga Internationale (I. Y. U.) sa fie oferite apoi, gratuit, intregii lumi, printr-un portal on-line WorldwideYogaPedia.
            Aceasta tara virtuala va avea si un caracter international spiritual, apolitic vizionar si umanitar - ecologic. Scopul este de a creea ceva care sa dainuie singura, prin aderarea la niste principii si adevaruri morale, etice si spirituale care sa se auto-intretina si auto-(re)genereze singure de-a lungul generatiilor viitoare, mergand pe modul de a darui deschis si gratuit si cu verificare si aplicare practica, adevarurile Yogai si de a dezbraca Yoga de orice tendinta religioasa, sectara sau de cultul personalitatii si de a o unii cu descoperirile stiintei si cu arta de a trai o viata sanatoasa si armonioasa in mijlocul societatii si a umanitatii mileniului III. Pentru ca nu vom pune in centru anumiti oameni si personalitati ce pot fi doar limitati si efemeri, ci doar principiile eterne si spirituale, expuse mai sus! Atata timp cat aceste principii sunt aprofundate si promovate, fiecare noua generatie le va putea urma si singura, iar aceasta tara a spiritualitatii universale a Yogai va dainui in eternitate si va fi un preambul spre o Yoga Planet!

Motivatia:

            Este important ca intreaga lume sa afle ca o tara a spiritualitatii yoghine a luat nastere, dupa milenii de existenta fragmentata a Yogai! Yoga fiind o stiinta a vietii mai veche chiar decat toate religiile din lume si mai actuala acum ca niciodata, cand poate aduce impreuna cu descoperirile stiintei, o calitate a sanatatii si a stiintei de a trai, la un nivel nou si profund benefic pentru intreaga omenire, dincolo de toate credintele, religiile, stiintele, politicile si conjuncturile istorice ale umanitatii.
            Dar pentru a atinge un nivel superior, cerut si asteptat de catre noul mileniu, Yoga va trebui sa iasa din umbra istoriei si a religiei, va trebui sa isi uneasca radacinile traditionale ale trecutului cu provocarile stiintifice ale viitorului si sa isi sintetizeze toate adevarurile ei fundamentale, milenare intr-o cartha universala, cum este WorlwideYogaPedia, inceputa sa fie scrisa intr-o Universiate Internationala a Yogai si apoi verificata intr-o tara libera a Yogai in care toti cetatenii ei sa poata studia, verifica si beneficia de cele mai profunde adevaruri ale Yogai.    Adevaruri care mii de ani au fost doar partial explorate sau trunchiat descrise, in functie de interesele financiare sau traditionale a diferitelor scoli sau secte. Este momentul ca toate acestea sa inceteze, iar Yoga sa fie cat mai clar explicata si mai profund practicata de cel putin jumatate din populatia lumii!
            Putem sa o facem incepand de acum si sa numai lasam ca in ritmul entropic al istoriei, acest lucru sa se intample oricum peste cateva zeci sau sute de ani!    
            Yoga a adus cel mai repede o prelungire a vietii practicantilor sai, a adus cel mai intens nivel al sanatatii umane si a adus intotdeauna de-a lungul istoriei un mesaj de armonie si pace intregii societati umane si intregii umanitati! Acestea vor fi continuate oricum cu sau fara I. Y. C., dar prin I. Y. C. o putem face intr-o comunitate internatioanala, lucrand, simtind, verificand si sintetizand adevarurile Yogai prin milioane si miliarde de inimi, minti si spirite! Va fi daca vreti un crowdfunding spiritual folosind un crowdsourcing planetar! :)
            Vom folosi dialogul si verificarea practica a informatiilor transmise scriptic sau verbal, vom folosi crowdfundingul donatiilor si informatiilor libere pentru a ne sustine tara, crowdsourcingul mintilor deschise pentru a sintetiza totul, viteza liberei circulatii a informatiei si verificarile stiintei si principiul: sharing is caring and free is better, impreuna cu resursele unei democratii spirituale si directiile principiilor inepuizabile ale adevarurilor fundamentale, armonioase si universal valabile! Limitele nu pot fi cerurile si nici galaxiile universului! :)
            Putem trai si adera de maine intr-o tara internationala a Yogai, in care toti suntem egali si unici prin nastere si prin viata si prin felul in care fiecare vrea sa isi atinga potentialul maxim al propriei fiinte, in care toti putem atinge realitatea unei vieti armonioase si spirituale la nivelul constiintei planetare, in care fiecare avem un loc important, unic si aparte, insa pe care il putem atinge printr-o perfectiune interioarea si exterioara continua, care se va reflecta intr-o societate si intr-o tara a spiritualitatii Yoghine internationale, de care va beneficia intreaga umanitate a mileniului III!
            Nu conteaza ce fel de Yoga practica fiecare, atata timp cat este benefica pentru el si pentru ceilalti din jurul sau! Insa fiecare disciplina si ramura a Yogai lucreaza cu niste adevaruri ce pot fi sintetizate si expuse gratuit tuturor celor interesati! Ca apoi fiecare sa poata sa isi faca o imagine atat de ansamblu, cat si in detaliu asupra Yogai, pe calea pe care el o alege si prin Yoga sa specifica! Si in acest fel toate informatiile, credintele si tehnicile gresite si incomplete, ineficiente sau sectare vor disparea rapid, in lumina constiintei colective si a verificarii practice individuale! In plus principiile spiritualitatii nu vor mai fi aservite intereselor falsilor guru sau instructori Yoga, iar noi fiecare din fondatorii si promotorii, amabasadorii acestei noi tari vom avea grija ca adevarurile eterne sa numai fie umbrite de interesele umane limitate! Spiritualitatea universala a Yogai a inceput sa se elibereze in ultimul timp de sub tirania sectelor spiritual-comuniste si in curand de sub jugul profitabilelor miscari yoga capitaliste si vedem cu totii cum Yoga s-a revarsat asemeni Gangelui, din varful Himalayei, prin inima Indiei spre inima si viata intregii umanitati! Si prin aceasta se incheie si se incepe un nou ciclu al circuitului Yogai in istoria omenirii, prin unirea izvoarelor sale cu oceanul constiintei universale!

Radacini:

            Toata lumea stie ca radacinile Yogai se intind cu multe milenii in urma, iar leaganul aparitiei Yogai sunt tarile Indiei si ale Tibetului, zona muntilor Himalaya, munti in care dainuieste misterioasa Shambala si Regele Lumii, Rudrachakrin - Stapanul Imuabil ce invarte Roata Dharmei Omenirii. Iar exemplele vii ale marilor maestrii yoghini au deschis si au ghidat pas cu pas constiinta omenirii catre cele mai inalte nivele ale sale, asa cum au facut-o Padmashambava si Krishna. Sau asa cum o face inca marele avatar al Yogai, ce traieste de sute de ani in Himalaya, Babaji! Adevarurile fundamentale sunt comune atat celor revelate de Babaji sau Krishna, cat si a celor revelate de Iisus Christos! Pentru ca toti suntem copii ai unuia si aceluiasi Atotputernic si Binevoitor Dumnezeu! Istoria acestei tari este deja scrisa, si radacinile ei evidente, insa prezentul si viitorul ei il vom trai si si il vom scrie impreuna!
           


Organizarea:
           
            Ca nivele si forme de organizare, I. Y. C. va functiona nu in formatul clasic piramidal, ci in formatul spiritual de tip fagure de albine, pentru ca toti suntem egali, iar in aceasta tara nu vrem sa promovam si sa functionam dupa normele uzate deja si esuate ale politicilor economice, sectare sau dogmatice! Ea va un caracter virtual on-line dar si cu filiale teritoriale ca simple filiale ale ONG-ului nostru.
            I. Y. C. si cetatenii sai vor respecta legile bunului simt, legile Pamantului si ale Universului, impreuna cu legile fiecarei tari, iar I. Y. C. nu va fi o tara cu un teritoriu fizic, chiar daca va avea cetateni, filiale si ambasade virtuale ce vor fi in extinse in intreaga lume!
            I. Y. C.  nu va avea niciodata pretentii teritoriale, pentru ca I. Y. C. va fi in inima si in spiritul fiecarui om care practica Yoga!
            Va exista in I. Y. C. un consiliu extins, fara o limita de membrii, un Consiliu al Inteleptilor si al Fiintelor cu adevarat spirituale si trezite care vor promova, manifesta si veghea ca adevarurile eterne ale Yogai sa fie transmise cat mai viu si mai curat, urmatoarelor generatii!
            Si vom avea si un Consiliu Organizatoric restrans, al celor care vor sa se implice activ, zilnic in dezvoltarea I. Y. C., alaturi de mine si de alti prieteni si concetateni. Acest Consiliu Organizatoric isi va realiza activitatea prin cateva Departamente si va diversifica activitatea de promovare si extindere a I. Y. C., va face munca de secretariat, pentru accordarea on-line a Certificatelor de Membrii de Onoare a I. Y. C., noilor veniti si vor tine o evidenta a numarului real al cetatenilor si filialelor I. Y. C.!  In acelasi timp vor lasa mana libera celor care vor sa se adune in diversele Ministere Spirituale ale I. Y. C. - cateva enumerate mai jos, intr-o lista ramasa deschisa - si vor intermedia si ajuta la o mai buna colaborare intre cetatentii I. Y. C. si Consiliul Inteleptilor si Universitatea Internationala de Yoga! Pentru ca e foarte important si benefic pentru ca noi toti sa crestem atat cantitativ si numeric, dar si calitativ si spiritual, atat pe orizontala umanitatii, cat si pe verticala universului!
            Iar umilul meu rol de simplu fondator al I. Y. C. nu imi confera un statut superior nimanui, ci doar o responsabilitate de a manifesta aceasta intuitie si revelatie divina de a crea si extinde I. Y. C. si, impreuna cu voi, toti cei care simtiti la fel, sa deschidem un nou start profund spiritual omenirii, cautand tot timpul sa promovam principiile spirituale cele mai inalte si eterne si nu efemeritatea personalitatilor umane!
            Haideti ca se poate, impreuna reusim! Universul a copt conjunctura favorabila, timpul ne-a pregatit momentul, valul modei si al stiintei a promovat valorile Yogai mai mult ca niciodata pana acum, nevoia reala a unei vieti sanatoase si armonioase sunt mai acute, dar si mai la indemana, ca niciodata, iar saltul in constiinta a inceput la nivelul omenirii o data cu valul tehnologic si viteza informatiei!

Ce putem face fiecare pentru International Yoga Country:

            Fiecare cetatean al I. Y. C. va putea promova liber I. Y. C. si propria sa Yoga in familia, cercurile sale de prieteni sau cunoscuti si in tara unde locuieste! Doar facand aceasta numarul oamenilor care prcatica Yoga va creste cu fiecare zi, luna si an, pana vom depasi jumatate din populatia lumii in cativa ani! Conform statisticilor suntem la ora actuala in jur de jumatate de miliard de practicanti Yoga in intreaga lume! Daca fiecare dintre noi ar arata beneficiile Yogai unui cunoscut, o data pe an, intr-un an am fi 1 miliard, apoi in al doilea an doua miliarde si chiar daca ritmul real este mai lent, tot am putea sa depasim jumatate din populatia lumii in urmatorii cativa ani.
            Si la fel va creste in timp si calitatea practicii Yoga personale, pentru ca toti vom putea intreba si comunica comunitatea internationala de yoghini din cadrul Universitatii Internationale de Yoga (I. Y. U.) - si nu numai - si apoi fiecare va putea verifica si singur sau in grup profunzimile si beneficiile Yogai! Iar acestea vor constitui in sine niste manifeste vii ale Yogai si vor avea cu siguranta o contributie importanta la pacea si armonia intregii lumi!
            Sa ne propunem doar aceste doua directii de urmat, iar peste 5 ani, in 2023 ne vom strange cu totii si vom hotara impreuna ce vom face in urmatorii 5 ani:)
            Da, vor fi fondatori locali care vor deschide pentru prima data o filiala virtuala a I. Y. C. oriunde pe acest Pamant, iar apoi impreuna cu noii veniti, vor fi ambasadorii I. Y. C., ambasadorii ai pacii si ai armoniei Yogai in lume! Pentru aderarea la I. Y. C. va fi suficienta o simpla cerere on-line, asumarea unei declaratii de cetatean spiritual al I. Y. C. si apoi primirea Certificatului de Membru de Onoare a I. Y. C. Iar de atunci incolo daca vrei poti prezenta Yoga unui prieten sau cunoscut - atat cat poti tu convinge prin propriile rezultate benefice - care daca va simti si el efectele benefice ale Yogai ne va mari comunitatea I. Y. C. impreuna cu calitatea frecventei spirituale a omenirii! Poti face aceasta atunci cand simti sau esti pregatit, o data la o luna, de doua ori pe an sau la doi ani o data! Dar vom vedea cu totii ca la sfarsitul fiecarui an vom fi tot mai multi practicanti Yoga in intreaga lume si acest lucru va fi un garant indirect al calitatii vietii, al armoniei spirituale si a pacii pe aceasta planeta! Numarul va creste o data cu calitatea insufletirii noastre! Conteaza cel mai mult sufletul pe care il pui si lumina data mai departe!

Cum devii cetatean al I. Y. C.:

            Poti sa o faci din urmatoarea secunda, daca ceea ce ai citit iti place si rezoneaza si reverbereaza in inima ta! Poti sa spui si altora apoi despre I. Y. C. Poti purta insemnul de cetatean I. Y. C. - chiar si ca o simpla imagine printata ce o ai in portofel! Poti sa ne scrii in mail ca existi, ca avem si acolo un nou cetatean si un releu viu al spiritualitatii Yoga! Si poti sa ne mai scrii si unele idei si propuneri constructive despre cum poate sa fie I. Y. C.!
            Iar daca simti ca poti si vrei sa ajuti mai mult poti sa ceri sa intri treptat in Consiliul Organizatoric si sa ajuti cu ceea ce poti si simti!
            Pentru cei care vor dori si un Certificat de Cetatean al I. Y. C. - atunci va trebui sa ceara aceasta prin mail, sa completeze o mica adeziune si sa ne-o trimita inapoi prin mail. Certificat de Cetatean al I. Y. C. il va primi in cateva zile - in functie de numarul solicitarilor - ulterior tot prin mail. Pentru acest Certificat de Cetatean al I. Y. C. vom ruga trimiterea inainte a unei donatii cuprinse intre 3 si 7 €, intr-un cont bancar si/sau Paypal! Acesti bani vor fi necesari si folositi pentru dezvoltarea Departamentelor I. Y. C. si a Universitatii Internationale a Yogai - I.U.Y.! Si in fiecare luna va fi facut public un desfasurator al cheltuielilor si donatiilor! Acestea se aproba in cadrul Consiliului Organizatoric al I. Y. C. si al ONG-ului.

Asocieri:

            Vom primi alaturi pe oricine vine cu bune intentii si este animat sufleteste de acest proiect spiritual - umanitar! Am inceput deja sa facem asocieri si parteneriate cu toate ramurile, felurile si organizatiile ce promoveaza si practica o Yoga adevarata! Vom aprofunda adevarurile ancestrale ale Yogai si in cadrul Universitatii Internationale de Yoga si le vom oferi apoi gratuit intregii lumi prin portalul nostru de WorldwideYogaPedia! Putem si vom reusi impreuna sa simplificam si sa aprofundam toate aceste adevaruri ale Yogai demne si de acest mileniul!

            Sesizati va rog, zambetul initial, pe care il aduce pe buzele tuturor, aceasta idee si apoi elanul spiritual ce creste in inima fiecaruia dintre voi, in fata unei asemenea perspective de spiritualizare milenara a intregului mileniu III! Haideti sa o realizam acum si nu la sfarsitul mileniului III, pentru ca aceasta sansa omenirea a avut-o si la inceputul mileniului II si la inceputul mileniului I!


Alte detalii organizatorice:

           
Despre Ministerele Spirituale ale I. Y. C.:

            In urma unui brainstorming colectiv, au rezultat ca se pot structura si dezvolta in timp, in cadrul I. Y. C., urmatoarele ministere din lista de mai jos. Acestea se vor structura pe masura ce yoghinii din intreaga lume isi vor concentra o parte din activitati in a strange informatii si ajuta intreaga comunitate yoghina a I. Y. C. si nu numai, binenteles, structurand din mers activitatea, eficienta si vizibilitatea internationala a acestor Ministere Spirituale ale Tarii Internationale a Yogai. Lista ramane deschisa, dar o incepem astfel cu: Ministerul Yogai, Ministerul Fericirii si al Beatitudinii, Ministerul Sanatatii si al Longevitatii, Ministerul Religiilor si al Spiritualitatii Universale, Ministerul Inventiilor si Stiintelor Spirituale, Ministerul Terapiilor Complementare, Ministerul Arhivelor si al Bibliotecilor, Ministerul Akashic, Ministerul Paranormalului, etc.

Despre un minim regulament de ordine interioara si exterioara a I. Y. C.:

            I. Y. C. si cetatenii sai vor respecta legile bunului simt, legile Pamantului si ale Universului, impreuna cu legile fiecarei tari si legile spiritualitatii yoghine, reflectate in Yama si Niyama.

Despre Constitutia I. Y. C.:

            Aceasta este in curs de scriere si va fi updatata din mers, ori de cate ori se va fi necesar sau de dorit! Vor fi incepute si scrise ambele: Declaratia si Constitutia - Libertatilor si Drepturilor Spirituale ale Fiintei Umane si ale Umanitatii

Despre Planul de Dezvoltare al I. Y. C.:

            Acesta il vom face in functie de ce putem si cati suntem, pe parcurs, fara a incerca sa fortam, printr-o crestere naturala, stabila si fireasca a I. Y. C. Aceasta se va desfasura oricum pe multiple nivele, concomitent cu o viteza si efervescenta cuantica! :)
            Vom merge pe cele doua directii principale, enumerate mai sus. Primirea de noi membrii si cetateni ai I. Y. C. si deschiderea de noi filiale, prin structurarea unei metodologii simple de aplicat si multiplicat oriunde in lume.
            Iar cea de-a doua directie, verticala, este de aprofundare si verificare a informatiilor si adevarurilor Yogai. Prin discutii pe forumul I. Y. C., prin structurarea platformei Universitatii Internationale a Yogai si concluzionarea si sintetizarea lor gratuit in platforma de WorlwideYogaPedia!
            Pentru acestea vom avea nevoie de site-uri, servere, platforme on-line, de colaboratori in domeniul media si on-line, de un sediu si un retreat principal, a unei biblioteci si de multe altele! Le luam incet, pas cu pas, pe fiecare nivel!
           
Despre modul de Colaborare si Asociere:

            Pana se structureaza Departamentele si mai ales Secretariatul General, fiind putini si cu o perioada zilnica limitata accordata acestui proiect, pentru inceput, o sa va rog ca propunerile voastre sa le adresati prin e-mail, apoi putem vorbi la un tel sau pe skype si sa ne si intalnim periodic direct.  

Bine ati venit! Namasthe! :)